Facebook

Az Ezüst Macska

Sejtelmesen, buján, parfümösen burjánzó könyv az Ezüst Macska, sorai közt Krúdy gordonkahangját hallani, történetei álomvilágban játszódnak. Minden csupa eleven pezsgés, mégis nehéz volna elmondani, miről is szól valójában a könyv. Évszázadok vetülnek egymásra a lapokon, régvolt figurák emléke merül fel a romladozó falak közt. Hajdanvolt események köré elevenedik a címadó fogadó, a maga szeretni való és esendő figuráival.

●●●

„Szokatlan, tobzódó, torlódó bolond szép embersorsmese. Mese-gomolygás, amely minden kavargásával és lángoló dühével boldog életszeretet. Élet-himnusz.”

Juhász Ferenc

„Álomi hangulatok szövik át ezt a hol keserű, hol édes históriát, melyben egyik különös, bizarr történet űzi a másikat. A szerző engedi, hogy az álmok és félálmok a maguk törvényei szerint gombolyítsák az eseményeket, vagy épp kuszálják össze kibogozhatatlanná a percek és esztendők tarka fonalszövedékét. A város közel ezer esztendeje szinte egyetlen pillanatban fénylik fel. Csupa barokk inda, hirtelen buktató, váratlanul előbukkanó figura lepi el a könyv lapjait. Mintha örökké farsang volna. Örökös bolondünnep, mely fölött a titokzatos főhős, Jacobus Troll alakja lebeg.”

Szepesi Attila

 „Magyar mágia. Mágikus realizmus megpaprikázva.”

Marilia Piccone

„Olyan túlcsorduló és harmonikus, akár egy Bosch-festmény.”

Armando Nuzzo

●●●

Kiadások:

borito

Scolar Kiadó, 2015

Borító 1

Dunakanyar 2000 (1997)

Macska 2.1

Magyar Könyvklub (1999)

Macska 3.1

Helikon (2005)

Macska (olasz) 2

Edizioni Anfora, Milánó (2005)

CyberChimps